In de heemtuin bevindt zich ook een kleine fruitboomgaard. In december 2012 zijn een aantal hoogstamvruchtbomen aangeplant. De oude fruitboom rassen worden één keer per jaar gesnoeid (vaak door iemand van de Fruithof) daar wordt dan een cursus voor aangeboden waar belangstellenden aan kunnen deelnemen. 

Overzicht van aangeplante bomen:

1. Sint Jacobsappel 2. Ananas Reinette 3. Hermien van Eibergen 4. Zoete Roemeling 5. Martin Sec 6. Suikerpeer 7. Beaty of Bath 8. Yellow transparante 9. Valkappel 10. Macintosh Rogers 11. Reinette van Zuccalmaglio 12. Brabantse Bellefleur 13. Engelse Winter Goldpeasmain 14. Zoete Bredero 15. Court-pendu plat.

De bomen die er al stonden 16. Reine Victoria 17. Reine-Claude d' Althann 18. Reine-Claude Verte. 19, 20, 21, en 22. Zijn nog niet bekend.

Op dit moment (2017) wordt de tuin door een aantal buurtbewoners en vrijwilligers onderhouden. We zijn nog druk op zoek naar extra handen!
Er is een volkstuin met groente, een bloementuin (pluktuin) en de kikkers in de vijvers laten zich al weer horen! Vorig jaar is er een blote voeten pad aangelegd. Een klein gedeelte is bos waar een pad doorheen loopt.
Ook is er klein fruit aangeplant, een tuintje voor kinderen en er zijn kruiden vakken. Overal door de tuin en het bos gedeelte staan picknicktafels of zitjes. Bij de kapschuur staat, in de zomermaanden, op een vaste dag in de week koffie/thee (vrije gift).

3 x per jaar wordt er een leuke markt georganiseerd met een diversiteit aan kramen waar iedereen iets van zijn gading kan vinden. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten op het terrein en soms gedeeltelijk door de tuin. Het fruit wordt tijdens de oogstmarkt eind september begin november verkocht en komt weer ten goede van de tuin.

Verder hebben zowel het WNF als de Dierenbescherming activiteiten in het pand maar ook op het terrein of de tuin. Wij hebben een samenwerking met de Gemeente Emmen, Wijkvereniging Angelslo en Dierenbescherming Zuid Oost Drenthe. 

Op dit moment (mei 2017) zoeken we nog een school die met hun kinderen een schoolproject willen starten bijvoorbeeld ‘De lekkerste groenten verbouw je zelf’.